RETIR DE MEDITACIÓ ZEN A CASTELLBELL

Panoràmica de Castellbell des del Vilar

Retrobament de la Sangha de Nalanda en el Vesak
JORNADA INTENSIVA DE MEDITACIÓ DIUMENGE 30-MAI 2021

El Centre Zen Nalanda organitza pel diumenge 30 de maig de 2021 un retir de Meditació Zen a Castellbell i el Vilar (Bages). Jornada de pràctica intensiva dedicada a viure l’ara i aquí, en concentració, equilibri i calma silenciosa.

Aquest retir, el primer que Centre Zen Nalanda celebrarà des de l’estiu passat per causa de les restriccions imposades per la pandèmia, també serà una ocasió molt especial per a celebrar dues coses: el retrobament de la Sangha de practicants, i la celebració del Vesak, la festa del Buda, ja que coincideix amb la lluna plena de maig.

La nostra pràctica consistirà en la realització de Zazén (meditació asseguda zen), tant en espai tancat com a la natura, i una meditació caminant pel Parc Fluvial dels Meandres del Llobregat, un espai de gran bellesa i calma.

El Dojo de pràctica serà instal·lat a un habitatge del nucli de Burés del municipi de Castellbell i el Vilar, un bonic indret dominat pel castell i el gran pont gòtic sobre el riu Llobregat. El lloc és molt a prop dels indrets naturals que també faran de marc a la nostra pràctica meditativa.

El retir del Centre Zen Nalanda tindrà com a tema d’aprenentatge i reflexió les ensenyances de l’antiga escola Yogacara, antecedent del Zen actual, també anomenada Escola de Només Consciència (o Només Ment), amb dos grans pensadors: Asanga i Vasubandhu. En essència, aquesta escola ens diu que només existeix una única realitat, que és la consciència (la ment), i que tota la resta de fenòmens externs o coses materials no són més que pensaments o estats de la consciència.

INFORMACIONS PRÀCTIQUES

INSCRIPCIONS: Les inscripcions caldrà fer-les per email a nalanda@nalanda.cat abans del 23 de maig. El nombre màxim d’assistents serà de 10 persones. El preu d’inscripció general és de 60 euros (50€ socis, 55€ Amics).

HORARIS: La jornada de meditació començarà a Castellbell a les 08.00 hores del matí i acabarà a les 20.00 hores de la tarda. Tot i que hi ha línia de Renfe fins a Castellbell, donats els horaris de trens tant l’anada com la tornada s’organitzen en cotxe.

La sortida en cotxe serà a les 07.00 hores del Centre Zen Nalanda (carrer Agregació 44). Qui pugui posar un cotxe a disposició que avisi!

EQUIP PERSONAL: Per a la pràctica cal portar roba adequada (de color negre o fosc, i còmoda). El Centre aportarà zafus i zabutons.

Cal portar Orioky per als menjars (millor amb 2 bols, a més de coberts, el tovalló gran, el petit, i el petit drap de neteja).

MENJARS: Al matí s’esmorzarà Genmai, la sopa d’arròs tradicional dels monestirs zen, i el dinar serà servit allà.

PROGRAMA DEL RETIR

07:00 – Sortida de Barcelona (Centre Zen Nalanda)

08:00 – 09:30 – Primer Zazén i Cerimònia del matí

09:30 – 10:30 – Genmai i esmorzar

10:45 – 12:15 – Segon Zazén

12:30 – 14:00 – Meditació Caminant

14:00 – 14:30 – Samu Dinar

14:30 – 16:00 – Dinar i descans

16:00 – 17:30 – Tercer Zazén

17:30 – 18.00 – Descans

18:00 – 19:00 – Quart Zazén a l’aire lliure

20:00 – Fi del Retir i tornada a Barcelona

Parc fluvial dels Meandres del Llobregat, Castellbell i el Vilar