Zen Trek

MEDITAR REALITZANT UNA CAMINADA

Caminar amb plena consciència en un espai natural és la pràctica de Zen Trek

La pràctica de ZEN TREK consisteix en una petita excursió pels voltants de Barcelona on, gaudint de vistes sobre l’entorn, es fa una meditació mentre es gaudeix d’un espai d’ampli horitzó.

ZEN TREK busca el contrast entre el paisatge urbà amb els espais naturals del nostre entorn metropolità, síntesi de la nostra contrastada realitat quotidiana.

ZEN TREK combina activitat física i estat de calma interior, provocant un retrobament íntim amb el veritable esperit de la persona: l’important no és arribar al cim, sinó el mateix caminar.

ZEN TREK és tenir present l’estat de el propi cos, la sacsejada de les pedres sota les sabates, les olors de les plantes, els sorolls de la natura … gràcies a un estat d’especial atenció que sorgeix a l’estar presents ara i aquí a la nostra caminada.

La meditació final de ZEN TREK es fa coincidir o bé amb la sortida del sol, aixecant-sobre el mar, o bé amb la posta de sol, amagant després de les muntanyes (com Montserrat), estat especial de l’esperit que ens recorda alguns dels versos de Ryokan:

La meva cabana és dalt d’un cim solitari,

el meu cos sura entre els núvols i el poble abaix el riu.

De nit, vent i lluna.

 COM ÉS UNA SORTIDA DE ZEN TREK

Una activitat de ZEN TREK té una durada mitjana de 3 hores i mitja. El recorregut total serà d’uns 12 km i el desnivell acumulat no superarà els 350 m.

La caminada (que tant pot ser de matí o tarda), alterna el recorregut urbà amb trams de muntanya, generalment per Collserola o algun dels turons de Barcelona.

El nivell d’exigència física és moderat, apte per a persones acostumades a caminar. Els camins són majoritàriament asfaltats o pistes forestals, poden incloure algun curt tram per senders o corriols. Els pendents poden ser bastant costeruts en alguns sectors.

La sortida i el posterior retorn a punt de sortida o altre lloc es comptarà que hi hagi transport públic.

La meditació marca l’etapa central de la caminada. Hi haurà fer-la asseguts a terra, sobre una pedra o de peu (qui vulgui pot portar una petita catifa).

A ZEN TREK, la primera part de la marxa, d’ascensió, està pensada com a recorregut interior, en el qual el silenci i l’estar present en el moment cobren la seva importància en tant que cada pas que donem ens prepara per a la meditació. Després, durant el retorn, ja hi haurà temps per a les converses i l’alegria de compartir.

Algunes normes bàsiques

Cal portar roba còmoda i sabates aptes per caminar per muntanya.

És aconsellable portar una motxilla petita o bossa penjant, alguna jaqueta prima, aigua i entrepà.

Els bastons són opcionals. Per a les excursions nocturnes és aconsellable portar llum frontal i armilla reflectant.

Cal portar mascareta sanitària.

CAL COMPROVAR CONVOCATÒRIES PERIÒDIQUES EN MENÚ PRINCIPAL