CENTRE ZEN NALANDA

WEB PRINCIPAL DEL CENTRE ZEN NALANDA DE l'ASSOCIACIÓ NALANDA DE BARCELONA, entitat no lucrativa que té per finalitat la difusió de la meditació budista Zen segons les ensenyances de Taisen Deshimaru Roshí i l'Escola Soto Zen

REPORTATGE GRÀFIC DE L'ACTE D'INAUGURACIÓ DEL CENTRE ZEN NALANDA

I DE LA CELEBRACIÓ DE LA CERIMONIA DELS 108 COPS PER AL NOU ANY

El matí del dia 30 de desembre de 2017 va tenir lloc la inauguració del nou local del CENTRE ZEN NALANDA del carrer Agregació 44 de Barcelona. Va ser un acte alegre i emotiu que va comptar amb la presència de socis i amics, i que va tenir com a colofó ​​la Cerimònia de les 108 Cops pel Nou Any.

Aquí us deixem un link amb el recull de fotos de l'acte, i el discurs inaugural llegit pel president de l'Associació Nalanda, Josep Manuel Sosen Campillo, que va ser acompanyat en la seva intervenció amb paraules d'Anna Alabern, secretària del Consell de l'Associació Namasté de Barcelona, entitat que ha servit de matriu per a la refundació de Nalanda, i de Thubten Wangchen, director de la Casa del Tibet de Barcelona, ​​gran amic de Jesús Martínez Bueno, fundador de Nalanda, que va glossar la seva figura i va efectuar una interessant aportació sobre el budisme i la vida quotidiana de cadascú.

També va estar present Andreu Estany, en representació de la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes.


LINK: https://meditarzen.blogspot.com.es/2017/12/inauguracion-del-nuevo-centre-zen.html INAUGURACIÓ DEL CENTRE ZEN NALANDA

I CELEBRACIÓ DE LA CERIMÒNIA DELS 108 COPS PER AL NOU ANY

 

Cerimònia dels 108 Cops a un temple de Kyoto (Japó)Cerimònia dels 108 Cops a un temple de Kyoto (Japó)


El dissabte 30 de desembre, a les 10.00 hores, el Centre Zen Nalanda celebra una festa especial: la inauguració de la seva nova seu al barri del Guinardó de Barcelona (carrer Agregació, 44), i la tradicional Cerimònia dels 108 Cops que commemora l'arribada del nou any.

L'entrada a l'acte és lliure. Només un donatiu voluntari. Cal portar una flor natural per a l'ofrena que cadascú ha de fer durant la Cerimònia dels 108 cops.  

El nou Centre Zen i l'herència de 34 anys del Zen

Entre 1983 i 2017, l'Associació Nalanda ha tingut la seva seu social al carrer Montcada 31, en ple barri Gòtic. Durant 32 anys, dirigida pel monjo Jesús Tenko Senho Martínez Bueno (Barcelona, 1927-2015), deixeble del mestre Taisen Deshimaru, Nalanda ha contribuït a difondre a Barcelona la meditació Zen i altres pràctiques derivades del Zen (cerimònia del te/chado, tir amb arc/kyudo, cal·ligrafia xinesa/shodo). Membre de la Unió Budista Europea (EBU), l'Associació Nalanda està presidida des de juny de 2016 per Josep Manuel Sōsen Campillo, un dels deixebles de Jesús Martínez.  

El Centre Zen Nalanda assumeix l'herència del vell dojo i del seu vell mestre, i reafirma la seva afany en la promoció i divulgació de la meditació Zen, amb un caràcter social a fi de fer arribar la meditació a tots els sectors als que pugui oferir un ajut: gent gran, presos, gent jove, malalts, difunts, etc. Compassió i servei als altres és el seu compromís.

La cerimònia dels 108 Cops

Una de les activitats tradicionals de Nalanda ha estat la celebració anual de la Cerimònia dels 108 Cops, una commemoració de desig de bons auguris per al nou any. L'origen de la festa es troba al Japó on, amb motiu de l'any nou, és tradició que els temples budistes facin sonar 108 vegades la seva gran campana i així alliberar els éssers del seu sofriment, que sorgeix de les 108 afliccions que emanen de les passions humanes com l’aferrament, el desig, l'odi o la ira.

ORDRE DE L'ACTE

Inauguració (10: 00h)

- Paraules de benvinguda

- Acte de Purificació del nou Centre Zen Nalanda

- Cant dels sutres d'obertura

Cerimònia dels 108 Cops (10: 30h)

- Ofrena individual al Buda de flor, encens i vela.

- Realització dels 108 tocs de gong per part de cada un dels assistents (distribució segons nombre)

Meditació i fi de l'acte (11: 15h)

- Breu meditació i Cant dels Sutras de tancament

- Fi de l'acte i breu refrigeri

Organitza: CENTRE ZEN Nalanda

carrer Agregació, 44. 08041-Barcelona

www.nalanda.cat

nalanda@nalanda.cat

Més informació o confirmació d’assistència: nalanda@nalanda.cat 


 


 ROHATSU 2017 A CENTRE ZEN NALANDA

La nit del dimarts 5-DIC té lloc la sessió de meditació nocturna anual, una tradició del Zen a tot el món

Durant la nit del 5 al 6 de desembre té lloc al Centre Zen Nalanda (carrer Agregació, 44, Barcelona) el Rohatsu, una tradició del Zen que consisteix en una pràctica ininterrompuda de zazen (zazenkai) durant tota la nit fins a l'alba.  

Des de temps immemorial, l'escola budista Zen Soto celebra aquest zazenkai nocturn amb motiu de la il·luminació del Buda que, segons aquesta tradició, va tenir lloc a la matinada del vuitè dia del dotzè mes (anomenat Rohatsu al Japó).

 La sessió se celebra en estricte silenci, amb zazens i intervals de descans entre ells.  

El primer Zazén començarà a les 22:10 de la nit del dimarts dia 5 de desembre, i acabarà a les 07:00 del matí de dimecres dia 6. A les 7:10 tindrà lloc una cerimònia de cloenda amb el cant sutres.

 Dirigeix la sessió: Josep Manuel Sōsen Campillo, monjo budista Zen, president de l'Associació Nalanda.  

Aportació: socis i amics de l’Associació Nalanda, 5 euros; no socis, 10 euros.

HORARIS

22:10 - 23:40 ZAZEN

23:40 - 24:00 descans

24:00 - 01:30 ZAZEN

01:30 - 01:50 descans

01:50 - 03:20 ZAZEN

03:20 - 03:40 descans

03:40 - 05:10 ZAZEN

05:10 - 05:30 descans

05:30 - 07:00 ZAZEN

07:00 - 07:10 descans

07:10 - 08:00 CERIMÒNIA DE LA IL·LUMINACIÓ DEL BUDA (cant de sutres)

Organitza: CENTRE ZEN NALANDA

carrer Agregació, 44. 08041-Barcelona

www.nalanda.cat

nalanda@nalanda.cat

Més informació o inscripcions: nalanda@nalanda.cat 

 

Centre Zen Nalanda. Retir Montserrat maig 2017RETIR DE MEDITACIÓ ZEN A MONTSERRAT

Monestir de Sant Benet, 2-3 de desembre de 2017


El Centre Zen Nalanda i el Zendo Namasté organitzen a Montserrat un retir de pràctica intensiva de Meditació Zen per als propers dies 2 i 3 de desembre de 2017.

Una jornada i mitja dedicada a viure l'aquí i ara, en concentració, equilibri i calma silenciosa.

El Retiro tindrà lloc al Monestir de Sant Benet de Montserrat de monges benedictines.

Als matins esmorzarà genmai, la sopa d'arròs tradicional dels monestirs zen, i es durà a terme una meditació caminant per la muntanya.

EL CAMÍ DE LA FELICITAT

En aquest retir, el tema que es tractarà en els kúsenes (ensenyaments) serà el Camí de la Felicitat: la perspectiva del budisme sobre en què consisteix la felicitat i en com aconseguir-la en aquesta vida i en la propera. Les principals lectures i comentaris seran: el Primer Gir de la Roda del Dharma o Primer Sermó del Buda (les Quatre Nobles Veritats); les Consideracions sobre el Camí; el Sutra de la Gran Fortuna o de les Grans Benediccions; la Contemplació de l'Amor Il·limitat; i el Discurs sobre la Saviesa i la Compassió de la XIV Dalai Lama (fragment del discurs d'iniciació del Kalachakra efectuat a Barcelona el desembre de 1994).

INSCRIPCIONS

Places limitades!

Fins el dissabte 25 de novembre:

Centre Zen Nalanda (C / Agregació, 44. 08041-Barcelona).
Correu electrònic: nalanda@nalanda.cat

Associació Namasté (C / Varsòvia, 54. 0841-Barcelona).
Correu electrònic: info@namaste.cat

PREU

- 110 € socis Nalanda i Namasté, 120 € Amics Nalanda, 130 € general,
- Paga i senyal: 40 €, inclou allotjament i menjars de dissabte i diumenge. NALANDA REPRÈN LES SESSIONS SETMANALS DE MEDITACIÓ ZENA partir de dimecres dia 6 de setembre, Nalanda reprèn l'activitat normal després del parèntesi de les vacances d'agost. Les sessions setmanals seguiran a l'Associació Namasté, cada dimecres a les 20.15 hores.

Per qüestions econòmiques, l'Associació Nalanda ha hagut de tancar el vell dojo del carrer Montcada, i ara està a l'espera de trobar una nova seu social al barri del Guinardó. Esperem donar-vos la notícia aviat.

Mentrestant, seguirem fent totes les nostres activitats a l'Associació Namasté.


Us hi esperem !!

 RETIR DE MEDITACIÓ ZEN A MONTSERRAT

Montserrat, 20-21 de maig de 2016

LES SESSIONS ESTAN DEDICADES A ZEN DE LA VIDA QUOTIDIANA  

***LEER TEXTO EN CASTELLANO***

 

El Dojo Zen Nalanda i el Zendo Namasté organitzen a Montserrat un retir de pràctica intensiva de Meditació Zen. Una jornada i mitja dedicada a viure l'ara i aquí, en concentració, equilibri i calma silenciosa.  

El Retir tindrà lloc al Monestir de Sant Benet de Montserrat de monges benedictines.  

Es realitzarà Zazén (meditació asseguda zen), i es durà a terme una meditació caminant per la muntanya. Als matins s'esmorzarà Genmai, la sopa d'arròs tradicional dels monestirs zen.  


Aprendrem el dharma de l'Amor Il·limitat (Mettā)

Des de molt antic, el budisme ha realitzat diferents meditacions. Una de les més singulars, pels valors que aporta, és la Mettā. Aquesta és una paraula que en sànscrit significa "amor il·limitat": amor pels éssers estimats (pares, fills, parella, etc), però també pels éssers que ens són indiferents (el nostre veí, la conductora del bus, el quiosquer, la nostra metgessa, etc.) i, fins i tot, amor pels éssers que ens són adversos o enemics.La sessió meditativa que realitzarem comportarà la lectura de diversos sutres, com el Metta Bhavana o el Karaniyametta, i la pràctica contemplativa de l'Amor Il·limitat.

  

INFORMACIONS PRÀCTIQUES  

Dates  

-Arribada: Divendres 19 de maig (abans de les 18.00h).

- Sortida: diumenge 21 de maig (cap a les 17.00h).  

Allotjament i menjars  

- Cel·les Monestir de Sant Benet (de 2 i 3 llits).

- S'inclouen els menjars. La dieta alimentària és vegetariana (si hi ha alguna intolerància, cal avisar-ho en el moment de la inscripció).  

Inscripcions  

- Fins al dissabte 6 de maig:

Dojo Zen Nalanda (C / Montcada, 31, principal 2a. 08003-Barcelona). Correu electrònic nalanda@nalanda.cat

Associació Namasté (C / Varsòvia, 54. 0841-Barcelona). Correu electrònic: info@namaste.cat

- Places limitades.  

Preu  

- 130 € general, 110 € socis Nalanda i Namasté, i 120 € Amics Nalanda.

- Paga i senyal: 40 €, inclou allotjament i dinar del dissabte i diumenge.  

Cal portar  

- Equip personal: zafu (coixí de meditació), oryoki (bol, cullera, tovalló gran o drap de cuina), roba personal de meditació de color negre o fosca, i calçat esportiu per caminar.  

Com anar  

- Vehicle privat: per carretera C-55 (Barcelona-Manresa), enllaç amb BV-1121 (Monistrol-Montserrat). Aparcament gratuït a estació del tren Cremallera de Monistrol). 

PROGRAMA DEL RETIR  

dissabte   

7:00 - Inici del dia  

07.30 - 08.30 - Primer Zazén i cerimònia del matí  

08.30 - 09.15 - Genmai i esmorzar  

10.00 - 11.30 - Segon Zazén  

12.15 – 13.15 – Tercer Zazén  

13:30 - 16.00 - Dinar i descans  

16.00 - 17.30 – Meditació Caminant  

18.30 - 20.00 - Quart Zazén  

20:30 - 21.00 – Sopar  

21.30 – 22.30 – Cinquè Zazén (curt) i cants de la nit   


diumenge   

6:30 - Inici del dia  

07.00 - 08.50 - Primer Zazén i cerimònia del matí  

08.00 – Laudes monges

09.15 - 09.45 - Genmai i esmorzar  

10.30 - 11.30 - Meditació caminant  

12:00 - 13.15 - Segon Zazén  

13.30 - 15.00 – Dinar i descans  

16.00 – 17.00 – Tercer Zazén (curt) i cants de fi de la jornada 
Una renovada Associació Nalanda ofereix dos centres de pràctica de la meditació Zen a BarcelonaL'històric Dojo Zen Nalanda es troba al districte de Ciutat Vella (centre), i el Zendo Namasté al d'Horta-Guinardó (nord) 

Socis i Amics de l'Associació podran practicar indistintament en els dos centres de meditació

El gran repte de futur és la recerca de la viabilitat econòmica i el nombre de practicants